FAMOUS ISU - PERSOALAN Tabita ASLI vs Tabita PALSU.


Assalamualaikum Lovelys Semua..

Hari ini jie nak cerita sikit  Pasal Skincare yang jie pakai ni,Ramai yang tahu dan ada juga yang tak tahu TABITA SKINCARE ORIGINAL apa tu ?? Elok ke? Boleh percaya ke? Dari Mana ?

Ok jie story sikit ye salah silah PRODUK TABITA ORIGINAL ini..Kenapa jie isukan Ori ada sebabnya nanti jie cerita lagi ..Kita pergi pada kisahnya(macam sejarah zaman dulu pulak kan ).Mungkin ramai yang keliru dari mana produk ni,asalnya produk ini dari Indonesia .

Ramai  takut nak cuba kan ?? sama macam jie juga tapi setelah lihat sendiri hasil dia dan pastikan dulu ORI barulah jie berani nak cuba pakai . Jie bermasalah dalam kulit muka yang berminyak , parut jerawat rimas sangat dan terlalu sensitif kulit..Setelah jumpa dengan TABITA ORIGINAL alhamdulilah dengan IZINNYA jie selesa dan berpuashati sangat.AMIN..

Sepanjang jie jual tabita ini Bertubi-tubi soalan pasal tabita ni,
Yang paling FAMOUS soalan :-

ORI ke ? 

Ok jie jelaskan ,Jie pakai alhamdulilah tiada masalah bersih kulit jadinya.

ANTARA SOALAN CUSTOMER TERSAYANG ^_^


Apakah Tabita Skincare sesuai untuk saya?

Tabita SkinCare sangat sesuai & serasi untuk semua jenis kulit. TIDAK MENGANDUNGI BAHAN-BAHAN BERBAHAYA, seperti : HYDROQUINON & MERCURY yang boleh menimbulkan kanser kulit

Apakah bahan utama Tabita Skincare?

Tabita skin care adalah produk kecantikan yang menggunakan ekstrak papaya sebagai bahan dasar utamanya. Sudah sejak lama ekstrak papaya dikenal masyarakat kerana khasiatnya yang dapat mengatasi pigmentasi kulit dan mencerahkan kulit.

Tabita skin care juga mengandung berbagai macam vitamin, seperti vitamin A, C dan vitamin E. Setiap vitamin tersebut memiliki khasiat tersendiri, terutama untuk kulit. Vitamin A dapat membantu mengeringkan jerawat dan mencegah terjadinya jerawat, Vitamin C dapat membuat kulit menjadi segar alami, sedangkan vitamin E dapat menghaluskan kulit.

Apakah Tabita Skincare sesuai untuk jenis kulit saya?

Tabita skin care sangat sesuai untuk segala macam jenis kulit.

 Apakah reaksi selama pemakaian Tabita Skincare?

Setelah memakai Tabita ini, pada minggu pertama,muka terasa perih, kencang, gatal, diikuti dengan pengelupasan (dirasakan kurang lebih 10 – 20 hari). Dalam keadaan seperti ini tidak diperkenankan untuk menggaru atau sejenisnya yang dapat mengakibatkan wajah menjadi luka.

Bila terasa perih atau gatal cukup ditekan secara perlahan dengan menggunakan tissue atau kapas yang bersih dan lembut. Pemakaian ubat harus terus dilakukan / jangan dihentikan.

Setelah pengelupasan di wajah telah merata maka gatal akan hilang dengan sendirinya.

Pengelupasan yang agak lama biasanya pada daerah hidung dan mulut, hal ini disebabkan kerana lubang pori-pori pada daerah tersebut lebih besar dan banyak dibandingkan daerah lainnya. Setelah minggu ke IV dan minggu ke V wajah akan berubah,lubang pori-pori telah mengecil,wajah memutih dan tidak ada lagi keluhan………

Selama memakai ubat ini dianjurkan untuk tidak menggunakan kosmetik atau ubat produk lain jika ingin hasilnya menjadi baik dan maksima.

Untuk wanita yang sedang hamil dan menyusu tidak sesuai memakai Smooth Lotion bila kulitnya sensitif.

P/S : Simpan SMOOTH LOTION & CREAM didalam freezer utk mengekalkan kualitinya. Dgn cuaca yg panas sekarang,sebarang produk yg terdedah kepada panas akn menyebabkan kualitinya berkurangan.

kawan-kawan boleh tengok sendiri GAMBAR ASLI TABITA VS TABITA PALSU.


LEFT : FAKE , RIGHT : ORIGINAL
Sama tapi tak serupa.. Can you spot the difference? It's really hard isn't it? Now let us see how I can spot between the FAKE and the ORIGINAL Facial Wash


LEFT : FAKE , RIGHT : ORIGINAL
You can spot it by comparing the nozzle.The FAKE one is smaller than the ORIGINAL one.





LEFT : FAKE, RIGHT : ORIGINAL
The differences also can be seen at the pump / nozzle of the Smooth Lotion, The gold colour is differ from the ORIGINAL one. The structure of the pump, shows that the FAKE one is non-pattern and flat pump (sign of low quality packaging) and when you pump out the Smooth Lotion, the amount is uncontrollable (it might spit on you clothes..trust me.. I have used the FAKE one before)

LEFT : FAKE, RIGHT : ORIGINAL
The FAKE one shows low quality of packaging.. Just look at the flowers..Imitation done is failed!. The ORIGINAL one is well crafted as well as the "flow" pattern at the side of Smooth Lotion words. The FAKE one is too thick as well as apply to the Tabita wording. Just look at the "a" at the end of the Tabita word, the "b" and the "t" at the centre of wording.... 
Ini ORIGINAL.. 


Ini kepala pump Tabita Skincare yang ORIGINAL

Up : ORIGINAL, Below : FAKE
The color of the Smooth Lotion also differs to each other. The FAKE one is orange color but the ORIGINAL one is lighter. The smell is unpleasant (high alcohol content). This is totally will peel of the skin in a very dangerous way.



Ini Original Night Cream.. after 3 months of usage (with proper storage) ..pearl white..
.. It may have slightly change of colours disebabkan cara tutup yg tak ketat and buang cover dlm night cream tetapi.....(pls read below)

Ia tidak seharusnya berupa ini...menjadi keruh dan kecoklatan... (this is scary loveliess) 
LEFT : FAKE, RIGHT : ORIGINAL
No need to say more.. just compare .. As time goes by, the colour of the logo will fade but not as fade as the FAKE one.. FADE & FAKE? what a coincidence.. 

Up : FAKE, Below : ORIGINAL
The colour of the day cream for the ORIGINAL one is lighter than the FAKE one.

Up : FAKE, Below : ORIGINAL
The colour of the night cream.. this is one is tricky.. but to tell the truth (truth does hurt).. the FAKE one  will get quite  cloudy & muddy.. due to oxidation of chemical that is not stable inside the ingredients. 



NO MERCURY & NO HYDROQUINON

Original Tabita is contains AHA to make the skin peeling.
but the fake one is contain hydroquinon & mercury.
BE CAREFULL DEAR LOVELYS !!


 TABITA SKINCARE ORIGINAL

PROMOTION !!!! HURRY UP 
GRAB NOW !!


PM ME at facebook page Lovelys Beautys
Hotline SMS : 012 358 9846

13 comments:

  1. Betul! Suka ur entry. Now the fake one had been tested by the kkm lab. I pun dah terkena yg fake one before. I share entry ni, ok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok boleh share dear....hati2 dgn fake...share with frenz ya...

      Delete
  2. Salam..kalu yg kita li ciri2 suma blah kanan tu maknya ori la ye..tqvm

    ReplyDelete
  3. slm,nk tnye masa tempoh peeling tu blh hnya guna bedak muka ranasutra tak? only bedak slps apply day cream

    ReplyDelete
  4. salam , tumpang tanye , xpe ke simpan produk dlm freezer?keras aa nnt yer?ape klbhn nye?

    ReplyDelete
  5. terimakasih berkongsi maklumat yang sangat penting yang pengguna produk TABITA WAJIB TAHU <3

    ReplyDelete
  6. sis... tabita ad ke set travel?

    ReplyDelete
  7. assalam..nak tnya..tabita ni boleh guna utk solat x?

    ReplyDelete
  8. tabita mmg syok pkai,
    dulu sy pkai tabita set exclusive tp sekarang dah x mampu sbb harga..lg lg bile share ngan adek.., klu nak amek yg trial x syokk mcm set exclusive, hermm :(

    ReplyDelete
  9. Saya nak tanya , macam mana bezakan pencuci muka asli atau palsu ?
    Ori Smooth lotion ada berbau alcohol?

    ReplyDelete
  10. Nak tanya..tabita ni boleh x bagi hilang parut lama at muka yg disebabkan oleh deman campak?

    ReplyDelete
  11. Kami adalah agen resmi produk kecantikan Tabita Skin Care di Indonesia, Melayani wholesale & retail, terima shiping ke Malaysia & Singapore.

    Informasi dan Pemesanan Hubungi :
    Shelvie, +6221-97935064, +62818996776, Pin BBM 2975893A
    www.tabitaskincarebeauty.com

    ReplyDelete
  12. Nk tnye klu nyusu bby betol ke xleh pkai smooth lotion tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow Tau

Jom Tampil Lagi Cantik

Jom Tampil Lagi Cantik

Subscribe via email

Categories

agen treenea (2) artercardy murah (1) artis dewy (1) artis tabita (3) babak last setia hujung nyawa (2) beutskin murah (3) beza vcoa dan vco biasa (1) buang harga (1) bulan madu (1) cara makan treenea (1) cara masukkan jamu pengantin dara (1) cara pengambilan Beutskin Essence (1) Cara Pengambilan SNE Kapsul (1) cathy gluta magic cream murah (1) chinese new year promotion SNE Marketing (1) collagen plus vit e berkesan (1) collagen plus vit e murah (2) collagen plus vit e selamat (1) collagen plus vit e terbaik (1) combo murah (1) comel (2) cute (1) dealer beutskin (1) demam setia hujung nyawa (1) dewy zila bakarin (1) double stemcell murah (1) fantasi (1) gebu zila bakarin (1) gluta 200k murah (1) gluta stemcell serum alrazi terbaik (1) glutaking (2) glutaking artis (2) glutaking halal (2) glutaking murah (3) glutaking selamat (1) halal radiglow (1) harga baru beutskin (1) harga baru sne kapsul (1) harga murah (1) harga murah tabita original (2) harga promosi beutskin (3) harga tabita original terbaik (1) harga terkini beutskin (1) ibu putih (1) ibu putih kkm selamat (1) ibu putih terbaik putih gebu (1) info halal vco treenea (1) info jsd (11) istimewa treenea (2) jamu aku dara (1) jamu jalinan cinta (1) jamu lelaki jutawan (1) jamu pengantin dara (1) jamu susuk dara (13) jantung bersama treenea (1) katalog beutskin sne (1) kebaikan vco treenea (5) keputihan (1) kesihatan lelaki (1) koleksi cinta (1) korek jamu (1) kucing (1) lawak jenaka (1) logo baru tabita original (1) love story (1) lovelys beautys (1) masker vagina (1) mohd fekry aka Fiq Haidzir (1) murah dewy beauty (1) murah glutaking advance (1) murah original tabita terbaik (1) pakej jimat sne (3) pantang larang jsd (1) pemutih lotion murah (1) pencuri wang (1) pendapatan double stemcell (1) pengedar sne kapsul (1) penyakit ekzema sembuh (1) phyto collagen placenta terbaik (1) phyto glow placenta murah (1) phyto glow placenta terbaik (1) phyto placenta halal (1) produk jamu susuk dara (1) produklovely (2) promosi dewy camu sakura (1) promosi double stemcell (1) promosi glutaking (1) promosi glutaking advance (1) promosi janna lawwa (1) promosi magic cream cathy (1) promosi murah sabun al razi (1) promosi sne terbaru 2014 (1) promosi tabita original 2014 (1) promosi tabita original murah (1) radiglow artis terkenal (1) radiglow murah (1) radiglow selamat (1) radiglow terbaik (1) rahim anda (1) rahsia kecantikan adira (1) rahsia kecantikan scha alyahya (1) raja gluta (2) rebond murah (1) relian mascara (1) sabun al razi terbaik (1) sabun murah al razi (1) salahsilah jamu susuk dara (1) serum alrazi gluta stemcell murah (1) serum alrazi original promosi (1) sne beutskin (1) sne kapsul (1) sne murah. beutskin murah (2) sne offer murah (1) sne testimonial (1) stemcell terbaik umie aida (1) tabita artis original murah (1) tabita desi damayanti original (1) tabita original murah (1) tabita original murah selamat (2) tabita skincare original (2) testimoni (1) testimoni glutaking (1) testimoni lelaki tabita original (2) testimoni vco treenea (1) testimonial sne kapsul (1) testimonilovely (2) tip bisnes (1) top testimoni tabita original (1) treenea (2) treenea kapsul (1) treenea shah alam (1) treenea untuk ekzema (1) treenea vcoa (2) update harga baru beutskin (1) vco treenea (1) vcoa (1) vcoa treenea (4) virgin coconut oil (1) warning (1)

♥CuTeSt LoVelys♥